Vorige week heb ik mijn certificering als Design Thinking Facilitator gehaald bij de DesignThinkers Academy. Ik mocht me weer even onderdompelen in de aanpak van ontwerpend veranderen en vanuit verschillende invalshoeken kijken en ervaren wat faciliteren is. Bij faciliteren gaat het er om dat je jouw kennis en vaardigheden zodanig inzet dat de mensen met de inhoudelijke kennis invulling kunnen geven aan doelgerichte (deel)opdrachten.

Faciliterend leiderschap biedt voor zowel de micromanager als de laissez faire manager inzicht in de effectiviteit van hun leiderschap. Bij faciliterend leiderschap houdt je grip op het proces, bewaak je de kwaliteit, zorgt voor een juiste mindset en voor een combinatie van werkvormen waarbij alle kwaliteiten uit jouw team benut worden.

Ben je juist heel laissez faire en zijn de kaders voor jouw medewerkers duidelijk en vertrouwd? Dan kan het verdiepen in mindsetters het deel van faciliterend leiderschap zijn wat interessant is voor jou. Mindsetters zijn korte oefeningen waarbij het associatieve brein wordt aangewakkerd. Bij associatief denken worden idee├źn, concepten, of herinneringen met elkaar verbonden op basis van overeenkomstige kenmerken, ervaringen of emoties. Ook zijn de verschillende werkvormen interessant waarbij je je focust op het tot zijn recht laten komen van bijvoorbeeld de inzichten van de wat meer introverte medewerkers in het team. Door werkvormen en mindsetters gericht in te zetten vergroot je het creatieve vermogen van jouw team en geef je nieuwe impulsen aan de motivatie.

Ben jij meer een micromanager? Dan kan faciliterend leiderschap je helpen om je te richten op het proces en het bewaken van de kwaliteitseisen. Hiermee kan je dat stapje terug doen zonder de dingen waar je grip op moet houden helemaal los te laten. Tegelijkertijd bevorder je het nemen van verantwoordelijkheid en een actieve werkhouding in het team.

Zelf ga ik me verder verdiepen in de wereld van faciliteren en creativiteit in mijn nieuwe opdracht waarin ik als Ontwerpend Verandermanager mag gaan bijdragen aan de implementatie van de i-Strategie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Want voor vraagstukken zoals deze weten we inmiddels dat er geen eenvoudige of kant en klare oplossingen zijn. We moeten verschillende manieren vinden om de uitvoering te faciliteren zodat zij hun kennis en ervaring op een creatieve manier kunnen inzetten om te navigeren tussen wat moet, wat mag en tegengestelde belangen.