Gedrag is aanstekelijk. Daarbij denk ik aan een persoon die een vrolijk voorkomen heeft met een aanstekelijke lach. Zo iemand haalt de sfeer omhoog in een gezelschap en deze kan vrolijk en blij gedrag bij anderen losmaken. Ik heb een oom die dat goed kan. Als er een verjaardag is, vindt iedereen het vooraf al leuk als ze weten dat hij er ook zal zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat uit onderzoek naar leiderschap blijkt dat de stemming van de leider, en het gedrag dat daarmee gepaard gaat, voor een groot deel de stemming en het gedrag van teamleden bepalen.

Er is een direct verband tussen de emotionele volwassenheid van de leider en de financiële prestaties waarvoor deze verantwoordelijk is binnen het bedrijf. Dat is logisch als je beseft dat de werkcultuur binnen het team wordt bepaalt door de emotionele intelligentie van de teamleider. Denk aan de variant van een teamleider met een lage emotionele intelligentie, waardoor er een angstcultuur heerst op de werkvloer, tegenover de variant van de teamleider met een hoge emotionele intelligentie waarbij er vertrouwen is en op een gezonde manier risico’s worden genomen.

De eerste van drie speerpunten waarop ik teamleiders coach is dan ook de persoonlijke ontwikkeling. Hoe de teamleider in het leven staat, en hoe deze alle gebeurtenissen rondom het team en het werk benadert, bepaalt in hoge mate hoe de mensen uit het team dit beleven. Daarmee is de basis voor gedrag gelegd. Wie wil jij zijn als teamleider of in welke teamleider herken jij jezelf het meest?

🦠 De teamleider die zich richt op de problemen die zich voordoen.
🦠 De teamleider die verantwoordelijkheid neemt en diens best doet om op te lossen wat er op het pad komt.
🦠 De teamleider die kansen ziet in alles wat er gebeurt en zich richt op de mogelijkheden die hier uit ontstaan.

Waarschijnlijk herken je jezelf in alle drie weleens, afhankelijk van de situatie of gebeurtenis in je werkende leven. Besef jij ook dat dat niet zozeer door de omstandigheden wordt bepaald maar door jezelf? Het mooie hiervan is dat je zelf heel veel invloed hebt om de inspirerende leider te worden die je zou willen zijn.

Hoe ziet die teamleider eruit voor jou?